Access Bars

Aantrekking van de edelstenen en kristallen

Al vanaf mijn jeugd vind ik de edelstenen erg mooi en bijzonder. De kleuren, vormen en de magische krachten van deze stenen hebben altijd mijn aandacht getrokken. Als ik aan het winkelen was, waar dan ook, werd ik tussen de sieraden “uitgenodigd” door de edelstenen. Ondanks dat ik (kunst) objecten en sieraden van andere materialen ook erg mooi vind, heb ik een hele speciale band met kristallen en edelstenen. Ik heb heel lang gedacht dat deze aantrekking alleen lag aan het feit dat ik ze mooi vond. Door deze aantrekking heb ik me afgelopen jaren steeds meer verdiept in de wereld der edelstenen en mineralen.

Alleen maar mooi vinden was het allang niet meer…

Nu weet ik waarom ik meer en meer boeken over edelstenen en kristallen kocht, naar beurzen ging waar mineralen en edelstenen werden getoond en verkocht. De edelstenen en kristallen waren een stukje van mijn leven. We voelden elkaar heel goed aan en ik zou met ze “samenwerken”.  De uiterlijke schoonheid van deze bijzondere stenen heeft ons samengebracht tot een unieke, innerlijke schoonheid. lees meer

  

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten die reeds honderden jaren over de hele wereld worden gebruikt wegens hun genezende krachten en schoonheid. In alle oude culturen komen we ze tegen. Het zijn objecten vol licht en enorm veelzijdig. Ze kunnen op verschillende manieren worden gebruikt om ons leven fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel te verbeteren. De belangrijkste toepassingsmogelijkheden voor geneeskrachtige stenen zijn: bij chakratherapie, bij kleurtherapie, in orgonite en chembusters, door oplegging/massage (direct contact met de huid), als sieraad (op de kleding) of als knuffelsteen in je tas bij je te dragen, bij meditatie en edelsteenwater. 

Behalve geneeskrachtige waarde hebben edelstenen en kristallen ook een esthetische waarde. Je kunt dus heel gemakkelijk de kunst van het genezen combineren met het gebruik van stenen als decoratie of als sieraad.

Hoe effectief de geneeskracht van een edelsteen of kristal is, is niet wetenschappelijk bewezen maar reeds door duizenden jaren zijn er bijzonder goede ervaringen met edelsteentherapie. De geneeskracht kan niet worden afgemeten aan een enkele behandelingssessie. De doorstroming van energie in onze lichaam kan dagelijks veranderen waardoor we sommige dagen ontvankelijker zijn dan op andere. Tevens is het heel belangrijk dat bij edelsteentherapie gebruik wordt gemaakt van echte en kwalitatieve edelstenen.

Therapie met edelstenen is een aanvullende therapie aan de reguliere geneeskunde. Bij klachten of ziekten dient contact te worden opgenomen met een arts. Alle informatie en aangebodene op mijn website mag op geen enkele wijze als behandeling/therapie in medische zin worden opgevat.